Klasseclip

De sterren van groep 8 of het eindexamen

Groep 8 of het eindexamenjaar, wie herinnert het zich niet? De spannende Cito toets of eindexamens, de eindmusical, op kamp, de (eerste) verliefdheden en vriendschappen voor het leven. Ze hebben jaren toegeleefd naar dit moment, het jaar waarin ze afscheid nemen van de school waar ze ooit als kleuters of brugpiepers begonnen. Ze hebben vele groepen 8 of eindexamenklassen voor zien gaan en verheugen zich al zolang ze zich kunnen herinneren op dit bijzondere jaar. Hoe anders is het dit jaar, nu alle zekerheden van de 8e groepers en de eindexamenklasen op losse schroeven staan door de uitbraak van het Coronavirus? En hoe belangrijk is het om ook de lichting van 2020, juist in deze verwarrende tijd, een spetterend afscheid te laten beleven. Zodat ze zich het einde van 8 jaar basisschool of de middelbare school voor altijd zullen herinneren.

Duo Fem & Daan heeft voor het gemis van de groep 8 festiviteiten en die van de eindexamens een mooie oplossing: de Klasseclip:

Wat is de Klasseclip?

Je gaat met de klas in een paar uur tijd een professionele videoclip opnemen in de school. Zonder publiek, maar met alle leerlingen van groep 8 of je eindexamenjaar en hun leerkrachten. De Klasseclip is een variatie op de ondertussen befaamde lipdub (een videoclip in ‘one take’). De voorbereiding heeft veel weg van het maken van een musical en tijdens de opname wordt er net zoveel lol gemaakt als tijdens een dag op kamp of de eindexamenstunt. Het uiteindelijke resultaat is een tastbaar document als eeuwige herinnering aan de lagere of middelbare school periode.

Hoe maak je de Klasseclip?

In een uitgebreid voortraject kiest de klas van tevoren, onder leiding van de leerkracht, een passend lied. De tekst wordt verdeeld, samen worden decor, attributen en, niet te vergeten, kostuums bij elkaar gezocht of geknutseld. En dan is het showtime!

Bij de opname zorgen regisseurs Fem & Daan er mét een professionele cameraman voor dat iedereen op een leuke en goede manier in beeld wordt gebracht. Zo wordt de Klasseclip een prachtig visitekaartje van 8 jaar lagere school of middelbare school. De “huisstijl” van school kan worden uitgelicht en uiteraard worden alle namen van de leerlingen (en leerkrachten indien gewenst) verwerkt in de aftiteling.

En nog mooier: de Klasseclip is de volgende dag al klaar om te bekijken!

Natuurlijk worden tijdens het hele traject de op dat moment geldende maatregelen rondom het Coronavirus in acht genomen.

Een mooie herinnering voor altijd

Fem & Daan geloven met de Klasseclip een spectaculair einde te kunnen geven aan de school loopbaan van een kind. De Klasseclip is een tastbaar document dat recht doet aan het afscheid van een prachtige periode.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met onze producent:

Eva Mogendorff

06-28655996

klasseclip@gmail.com

thumbnail_Klasseclip_logo klein