Wie is Daan (zonder Fem)?

Allereerst om misverstanden te voorkomen: Daan (Daniela Oonk) is niet de dochter van……, wel is ‘Telkens weer’ één van haar lievelingsliedjes! Daan is in 1997 afgestudeerd aan de Akademie voor Kleinkunst. Hier heeft ze lessen gevolgd bij o.a. Karin Bloemen, Joost Prinsen, Adelheid Roosen, Jenny Arean, Frank Sanders, Rients Gratema en Peter Römer. In haar afstudeerjaar won ze de prestigieuze Pisuisse-prijs voor meest talentvolle leerling.

Vervolgens heeft ze ruim 12 jaar in alle theaters van Nederland gestaan in diverse musicals en muziektheaterproducties, o.a. in:
‘Eindeloos’ met Liesbeth List en Lottie Hellingman,
‘Heerlijk duurt het langst’ met Jasperina de Jong , Jenny Arean en Paul de Leeuw
‘Little Shop of Horrors’ met Thomas van Luyn, Bill van Dijk en Joke de Cruyf
‘Dolfje Weerwolfje’ met o.a. Annick Boer
‘Nonsens’ met o.a. Nelly Frijda en Gerrie van der Klei
‘Rembrandt, de musical’ in de rol van Geertje Dircx
‘De Jantjes’ als alternate voor de rol van Toffe Jans, (gespeeld door Birgit
Schuurman) met o.a. Carry Tefsen
‘Tina, de musical’ geschreven door Dick van den Heuvel

Ook heeft ze diverse eigen producties geschreven en heeft ze met het trio ‘De Bifi’s’ (samen met Annick Boer en Anne-Marie Jung) een theatertournee gemaakt. ‘De Bifi’s’ speelden samen ook een comedy-pilot voor televisie (geschreven door Frank Ketelaar), waarmee ze in 2003 een gouden televisiebeeld wonnen.

Daan is al 10 jaar lang verbonden aan ITA, Internationaal Theater Amsterdam (Stadsschouwburg), waar ze voor de afdeling educatie monologen speelt voor basisscholen. Vanaf 2006 heeft ze ook nog drie kinderen geproduceerd waardoor ze iets minder op de planken is gaan staan. Ze is zich meer gaan richten op het presenteren van events, het inspreken van commercials en trainingsacteren. Ook geeft ze trainingen in presenteren voor het bedrijfsleven, veelal samen met Fem.

Ze wandelt vaak door de duinen, vlakbij haar huis in Zandvoort.

(Aan Daan’s website wordt op dit moment flink gesleuteld)